Belangrijke zaken als arbeidsrecht en bestuurdersaansprakelijkheid

Als ondernemer moet je aan veel dingen denken. Juridisch zijn er heel wat zaken die mis kunnen gaan. Zo kan een bestuurder in een vennootschap vaak in grote mate van vrijheid beslissingen nemen. Bij deze vrijheid zit ook risico verbonden, omdat bepaalde beslissingen achteraf wellicht niet goed hebben uitgepakt. Zo’n beslissing kan leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid. Om hier goed op voorbereid te zijn of juist zo’n proces juist door te lopen heb je een goede advocaat nodig.

Verder zijn er zaken die geregeld moeten worden voor de arbeidsrecht. Als ondernemer ben je zuinig op je medewerkers, aangezien zij de kern van het bedrijf vormen. Het is goed om vertrouwen te kweken tussen het bedrijf en deze medewerkers. Met vertrouwen kunnen de medewerkers beter werken en haal je meer uit elkaar. Regels moeten dus vastgelegd worden. Om dit goed te doen moet je dit door een specialistisch advocaat voor ondernemers laten doen. Zo kan je gevallen van afscheid voor een medewerker soepeler laten verlopen wanneer er veel emotie mee geboeid is. 

Daarbij is het zo dat er onlangs wat wijzigingen in de arbeidsrecht zijn geweest. Hierdoor is het van belang om het juiste advies in te winnen. Zo kun je bij de advocaat arbeidsrecht advies inwinnen met betrekking tot the opzegging van arbeidsovereenkomsten zoals eerder vernoemd, maar ook problemen met de concurrentiebeding.  

Bij meer vragen over het arbeidsrecht of bestuurdersaansprakelijkheid kun je terecht bij LVH advocaten. Dit is een advocatenkantoor dat zich focust op ondernemers. Voor ondernemers werkt het vaak net even wat anders waardoor het handig is om een advocaat te raadplegen die hier ervaring mee heeft.