4 ideeën richting een duurzaam beleid binnen jouw bedrijf

tips om te verduurzamen

Duurzaamheid is een thema dat bij veel bedrijven op de agenda staat. En in deze tijden is verduurzamen ook ontzettend belangrijk. Je kunt met kleine veranderingen al een duurzaam beleid hanteren binnen jouw eigen bedrijf. Dit zijn de vier ideeën om je op weg te helpen.

Met deze vier ideeën ga jij een goede start maken voor een duurzamer beleid in jouw eigen bedrijf. Het zijn makkelijke stappen, maar juist die zorgen ervoor dat het behapbaar is. Vanuit hier kun je uitbreiden naar groter en meer. Maar geloof ons: de kleine beetjes helpen ook!

Recycle, recycle

Recyclen is al een enorm belangrijk onderdeel voor het duurzame beleid binnen jouw bedrijf. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt je oude gebruikte spullen laten recyclen, door bijvoorbeeld een mobiele telefoon niet weg te gooien. Veel onderdelen van dit product zijn nog goed genoeg om hergebruikt te worden. Dit zijn 4 redenen waarom recyclen loont als ondernemer.Zorg ook dat je het afval dat je maakt als bedrijf goed scheidt, zodat dit ook weer hergebruikt kan worden.

Kies zelf ook voor gerecycled producten

Naast het laten recyclen van je gebruikte materialen kun je natuurlijk zelf ook gebruik maken van van deze producten. Toon jij je assortiment op pallets? Kies dan voor de gebruikte pallets. De kwaliteit is net zo goed, maar natuurlijk veel beter voor het milieu. Vaak zijn gerecyclede producten ook goedkoper, dus het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Maar je kunt ook kiezen voor gerecycled papier, plastic et cetera.

Verduurzaam jouw bedrijfspand

Naast producten kun je ook je eigen pand verduurzamen. Gebruik groen gas, plaats zonnepanelen op je dak als het mogelijk is en verwissel al je lampjes naar LED-lampjes. Wederom niet alleen beter voor het milieu, maar deze varianten zijn vaak ook goedkoper. Eerlijk is eerlijk: zonnepanelen zijn prijzig, maar ook een investering. Mocht je de aanschaf van nieuwe eigen panelen te duur vinden, dan kun je ze ook huren.

Bespaar waar je kunt

Het zijn de kleine dingetjes die ook het verschil kunnen maken. Denk goed na of je dat printje daadwerkelijk nodig hebt. Zo ja, kies bijvoorbeeld dan ook voor dubbelzijdig printen. Heb je een toegangsdeur? Houd die dicht, want zo blijft de warme lucht in de winter en koude lucht in de zomer gewoon lekker binnen. Dan hoeft de airco of de verwarming ook niet (meteen) aan. Verlaat je een ruimte? Zet de computers, verwarming en lampen uit. Gebruik je je computer even niet? Kies er dan voor om je computer uit te zetten in plaats van op stand-by, want dat vreet nog steeds energie. Haal ongebruikte stekkers uit het stopcontact.